Središte Čazme postaje veliko gradilište, krenuli radovi na gradnji bio-bazena

By 19. srpnja, 2021 Novosti

– Bazen za neplivače, znači prema standardima – mora bit dubok do metar i 35cm, dok dio za plivače na mjestima ide i do 3 metra. S donje strane bit će plaža, tu je suha sunčana plaža, zatim sanitarni čvorovi za presvlačenje za tuširanje. Imamo i jednu zelenu učionicu. Bit će tu i teren za odbojku, dječje igralište, poučni bazeni s biljakama, terasa i sunčalište, najavio je Krešimir Habijanec, direktor “Hidroregulacije”.

– Siguran sam da će to imati jedan dobar smisao za turističku ponudu za, pa i nova upošljavanja koja će se pronaći kroz to direktno pa i više indirektno za niz subjekata, od iznajmljivača od ugostitelja pa i OPG-a koji mogu naći šansu zapravo u plasmanu svojih proizvoda kroz ove sadržaje koje ćemo ponuditi, kaže gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Na većini od 123 edukacijsko-rekreacijskih i turističkih sadržaja radovi su završeni ili se privode kraju.

– Imamo uređen sportsko-ribolovni centar Vustje gdje je uređena staza kroz krošnje s vidikovcima, odmorištima i također mjesto osmišljeno za druženje u prirodi i susrete. U tijeku je uređenje Medjama, zamišljeno kao staza kroz krošnju uzdignuta iznad terena na kojemu će naši posjetitelji moći upoznati biljni i životinjski svijet, opisuje kompleks Dajana Petrina, voditeljica projekta “Čazma Natura”.

Cijeli projekt ne samo da će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih sadržaja na nekoliko lokacija, već je promijenio i sam izgled središta Čazme odakle gosti kreću.

 

 

 

https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/izgradnja-bioloskog-bazena-projekt-cazma-natura-1987319