Adrenalinska vožnja u Čazmi

By 16. srpnja, 2021 Novosti
Adrenalinska vožnja u Čazmi

Sportski park nalazi se na ulazu u poučno-tematsku pješačku stazu i dio je jedinstvene cjeline projekta „Čazma Natura“ te u sklopu sportskih terena Grada Čazme.

Uređenje predstavlja dio cijele priče tumačenja prirode i biološke raznolikosti, te promocije poučno-tematske staze i biciklizma.

Sportski park nudi razne sportske i rekreacijske mogućnosti za bicikliste, skateboardere, rollere,  kao i ugodno i sigurno mjesto za druženje mladih i aktivnih ljudi. Uređenje sportskog parka promovira sportski i zdrav život te potiče na korištenje bicikla kao osnovnog prijevoznog sredstva čije dobrobiti nisu samo na zdravlje već i na životno okruženje i prirodu.

Biciklistička staza sportskog parka sa odgovarajućim barijerama osmišljena je kao redizajn terena i reproducira prirodni oblik krajolika i nasipa uz rijeku Česmu. Prostor za druženje čini zelena površina skirvena unutar bike poligona.

Uz zemljani poligon nalazi se drveni osmišljen kao prirodna drvena konstrukcija od trupaca i dasaka. Takav dizajn, inspiriran prirodom, također se odražava i u dizajnu startnog mjesta Sportske staze i prostora za druženje.

Svi željni zabave i adrenalina dobrodošli su na vožnju 🙂